De beste detectiemethoden in Oss

Een lek vinden kunt u proberen door een muur open te breken met hamer en beitel op de plek van het vermoedelijke lek. Maar vaak bevindt de lekkage zich op een andere plek. Dan is de bron van de problemen nog niet gevonden, en heeft u onnodig schade aan uw woning. Gelukkig kan het ook anders. Een lekdetectiebedrijf maakt gebruik van moderne detectiemethoden. Zinloos slopen wordt hierdoor voorkomen. In de regio Oss is Lekkage Expertise Nederland B.V. uw ervaren specialist in lekkage vinden. Onze ervaren medewerkers zetten hun kennis en kunde graag voor u in.

Een greep uit onze detectiemethoden

We beschikken over uitgebreide kennis in detectiemethoden. Welke manier of manieren we bij lekkage inzetten, verschilt per situatie. Ieder lek is immers uniek en heeft een andere aanpak nodig. We geven u enkele voorbeelden van methoden die wij vaak gebruiken. Wilt u hier meer informatie over, of wilt u ons meteen inschakelen voor lekdetectie? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn u in Oss en omgeving met plezier van dienst!

Infrarood thermografie

Hierbij zetten we een speciale infraroodcamera in. We maken beelden op de plek waar de lekkage zich vermoedelijk bevindt, zoals in een leiding of bij een vloer met vloerverwarming. Met de camera kunnen we de constructie onderzoeken zonder hierbij aan te schade aan te richten. Op de locatie waar we de warmteverschillen zien, bevindt zich waarschijnlijk het lek.

Ultrasoon lekdetectie

We gebruiken ultrasone geluidsgolven, waarmee we bijvoorbeeld een lek bij een kozijn of bij rubbers kunnen opsporen. We plaatsen in de woning, bijvoorbeeld op de vensterbank, een kleine zender die geluidsgolven produceert. Buiten gaan we met een meter deze golven meten. Op de plek waar het geluid veel sterker is dan elders, zal de lekkage vermoedelijk te vinden zijn. Voor bedrijven kunnen we een perslucht lekdetectie meting verzorgen. Hierbij maken we ook vaak gebruik van deze vorm van lekdetectie.